Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Geneinde Westerlo 2 weken afgesloten voor aanleg nieuwe laag asfalt

Van maandag 22 april tot vrijdag 3 mei is Geneinde, tussen de Oevelse dreef en de Olenseweg, afgesloten voor alle verkeer. In opdracht van de gemeente Westerlo zorgt de aannemer voor een nieuwe laag asfalt op de rijweg van deze verbindingsweg tussen Voortkapel en Tongerlo. De werken zijn nodig omdat de huidige asfaltlaag dringend aan vervanging toe is. 

Drie dagen zware hinder vanaf maandag 22 april

Op maandag 22 april freest de aannemer de oude asfaltlaag weg, op dinsdag 23 april legt hij de plakkerige kleeflaag en op woensdag 24 april de nieuwe asfaltlaag. De rijweg is die drie dagen dan ook volledig afgesloten voor alle verkeer.

Plaatselijk verkeer vanaf donderdag 25 april

Vanaf donderdag 25 april is enkel plaatselijk verkeer weer mogelijk. Aannemer Hegrola zorgt vanaf dan voor het ophalen van de putdeksels in de rijweg. Die werken zijn, als het weer het toelaat, afgerond op vrijdag 3 mei. De nieuwe belijning wordt in de weken nadien aangebracht.

Het wegfrezen en asfalteren van deze 2,5 kilometer lange verbindingsweg gebeurt op amper drie dagen om de hinder zo beperkt mogelijk te houden. Ook het ophalen van de tientallen rioolputdeksels gebeurt zo snel als mogelijk.

Ook asfalteringswerken in de Langstraat (deel in het bos tussen bewoning kant Oevel en de Bosstraat), Leistraat, Wagemakerstraat, Bremstraat, Eikelstraat en Vogelzangstraat
 

Vanaf 23 april start dezelfde aannemer ook met asfalteringswerken in de Langstraat, Leistraat, Wagemakerstraat, Bremstraat, Eikelstraat en Vogelzangstraat.

Op dinsdag 23 april zijn er freeswerken in de Langstraat, Leistraat, Wagemakerstraat, Bremstraat en afhankelijk van de planning ook in de Eikelstraat. Op woensdag 24 april gebeurt in de Wagemakerstraat de profilering van de fundering en vinden nog freeswerken plaats in de Eikelstraat en Vogelzangstraat.

Op donderdag 25 april krijgen de Langstraat, Leistraat, Wagemakerstraat en Eikelstraat een nieuwe laag asfalt.

Op vrijdag 26 april worden de asfalteringswerken in de Eikelstraat verdergezet met aansluitend de Vogelzangstraat en Bremstraat. Let wel, deze planning is onder voorbehoud en kan omwille van het weer en/of andere omstandigheden vertraging oplopen.

Al deze wegwerkzaamheden brengen hinder met zich mee, zeker op de verbindingswegen. Er zijn goede afspraken met de aannemer gemaakt en de werken worden van nabij opgevolgd.'

Geneinde, Westerlo, België

Deel dit artikel